Fotoblog - Weekendje Bayreuth

dinsdag, januari 20, 2015

Zaterdagochtend reden we rond 11 uur weg om precies één uur en veertig minuten later Bayreuth binnen te rijden.


Ik had een goedkoop en onooglijk (blijf een Hollander hé!) Gasthof uitgezocht. We zouden er immers alleen maar slapen. We kwamen voor 132 euro voor 7 personen, met ontbijt en een hond in Gasthof Zum Herzog terecht. GE-WEL-DIG. Shabby (niet chic), oud en degelijk Duits ingericht maar schoon, gratis parkeren en 5 Gehminuten (zoals de Duitsers zo mooi zeggen) van het centrum Bayreuth. Blij dat ik zulke makkelijke (jonge 70-tiggers) schoonouders heb. Die kan je, bij wijze van spreken dan, stapel in een jeugdherberg, ze vinden alles best.  

Gasthof Zum Herzog
We hebben genoten van het uitzicht. ECHT!
Zo geweldig om vanaf het terras het industrieterrein van de Bierbrouwerij in te kijken. Ons Gasthof staat in een bakstenen arbeiderswijk midden tussen de brouwerijen Gebrüder Maisel en en de Bayreuther Bierbrauerei.

View op de Maisel's Brauerei - Gasthof Zum Herzog 
Na inchecken is het tijd op de stad Bayreuth te ontdekken.

#zijvan3 in Bayreuth
Italiaanse cappuccino am Richard-Wagner-Straße Bayreuth


Markgräfliches Opernhaus Bayreuth

Het Markgräfliches Opernhaus in het centrum van Bayreuth is Europa's oudste theater en operahuis. Gebouwd in 1744 - 1748 met een unieke akoestiek en in complete barokstijl. Het theater wordt op dit moment gerestaureerd waardoor we maar een gedeelte van het operahuis konden bekijken. Deze foto is van het canvasdoek voor de coulisse die een levensechte indruk geeft van hoe het Markgräfliches Opernhaus er straks in volle glorie weer uit gaat zien. Zelfs 'under construction' is Europa's oudste theater indrukwekkend of zelfs nog spannender als je stiekem door nog in renovatie zijnde loges loopt. Wij hebben onszelf beloofd in 2016 terug te komen om als de renovatie helemaal klaar is.

Ideeën van het Markgräfliches Opernhaus Festspiel heeft Richard Wagner meegenomen in de bouw van z'n Festspielhaus (op de Grüne Hügel net iets buiten Bayreuth). Jaarlijks wordt daar midzomer Wagners operawerk uitgevoerd voor groot publiek.

Ons oudste en jongste meisje voor het Markgräfliches Opernhaus

Slenteren door de Opernstraße Bayreuth
Volgens de website van de Schlosskirche in Bayreuth sta je hier een stukje dichter bij de hemel. Toen wij er binnen gingen was er een kleine dienst aan de gang en onze meisjes vonden het lastig om stil te zijn. We hebben de kerk weer snel verlaten. Dat de Schlosskirche een unieke achthoekige toren uit 1565 bezit hebben we geheel over het hoofd gezien.

Schlosskirche Bayreuth


#zijvan9 met Opa en Oma en Doggie
Neues Schloss Bayreuth
Het neues Schloss van Bayreuth (die voor de brand in 1753 Altes Schloss wordt genoemd) heeft een palmenkamer met kostbare notenhouten meubelair, een museum en een kunstverzameling (met Nederlandse werken). Dit alles hebben wij voor lief aangenomen. We hebben heerlijk door de Hofgarten geslenterd en geklommen (de meisjes dan). 




Eten bij de Oskar met Hongaars/Fränkische Küche 

Naast ons hotel is de Maisel's Brauerei & Büttnerei Museum prachtig verlicht. Het museum was natuurlijk al dicht. Maar de volgende keer lijkt het me zeker leuk een rondleiding door de brouwerij te krijgen.






Weekendje Bayreuth - Mödlareuth - Pausa  

Photoblog - Bayreuth - deel 1

Photoblog - Mödlareuth - Little Berlin - deel 2 

Photoblog - Pausa - deel 3



You Might Also Like

0 reacties

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images