Fietsroutes in het Naturpark Altmühltal

dinsdag, juni 03, 2014


In het Naturpark Altmühltal is het heerlijk fietsen. Of het nu met een mountainbike, gewone-, race of Ebike is. Er is voor ieder wat wils

Fietsroutes
Wij pakken vaak de fiets met als doel een ijsje eten in Treuchtlingen (10 km), Pappenheim (20 km) of Weißenburg (30 km). Maar er zijn ook fietsroutes die ietjes langer zijn (ook met goeie ijssalon's) variërend van 40 tot 80 km.

Fietsroute Steinreich 50 km
Een rondje door Pappenheim, langs de rotsformatie in Dollnstein via Langenaltheim weer terug naar ons Schloss is echt prachtig. De fietsroute is totaal 50km. Fietsroute Wallfahrts tour 45 km
Van Möhren via Wemding (door het Ries gebied -daar waar 15 miljoen jaar geleden een meteoriet is ingeslagen-) naar Hechlingen (langs de Hahnenkammsee) en terug naar Möhren. Wunderschön 45 km 

Fietsroute Naturpark Altmühltal 80 km
Maar ook dwars door het Naturpark Altmühltal langs, Pappenheim (burcht), Sollnhofen (fossielen, oervogel), Dollnstein (beroemde rotsformatie) naar de universiteitsstad Eichstätt. In totaal 40 km heen en 40 km terug. Maar een enkeltje met de trein naar Treuchtlingen is ook een optie.
Fietsroute Steinerne Rinne 40 km
Langs de Karls Graben (Fossa Caroline = de plek waar Karel de Grote in 793 geprobeerd heeft een kanaal te graven tussen Rhein-Main en de Donau) via Markt Berolzheim naar een bijzonder stukje natuurschoon 'de Steinerne Rinne'. De fietsroute is totaal 40 km.

De Steinerne Rinne is een vrij vertaald een door de natuur gevormde stenen goot.
Fietsroute de drie meren etappe (drei Seen Etappe) 80 km
Een totale fietsrouten van 80 km langs drie binnenmeren. Vertrek vanaf Treuchtlingen naar Wießenburg (de Romeinenstad), langs Ellingen met Ellingen Schloss via Pleinfeld langs de grote en de kleine Brombachsee naar de Altmühlsee. Terug langs de Altmühl via Windsfeld weer naar Möhren.Voor iedereen ligt de gedetailleerde fietskaart in onze vakantiewoningen klaar.

Er is ook een fietsers categorie die z’n hand niet omdraait voor rondjes van over de 100km. Ook dat kan. Het enige waar iedere fietser altijd rekening mee moet houden is het laatste heuveltje op naar ons Schloss. Het stukje vanaf de kerk stijl omhoog naar onze poort is meer dan 20%. Afstappen is dus geen schande. 

Fietsverhuur:
Zweiradfachgeschäft Denk
Kirchenstraße 2a
91757 Treuchtlingen
Telefon 09142 / 204566

Ebike oplaadpunten
Tot mijn grote verbazing is er van het Naturpark Altmühltal zelfs een fietskaart met oplaadpunten voor de Ebike. SLIMMMMM!!! Zo kan je alle met je Ebike makkelijk naar Eichstätt fietsen. Opladen en fluitend weer naar huis. Die elektrische fiets van m’n schoonvader draait ineens overuren :-)

You Might Also Like

0 reacties

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images