Hoe word je Ridder van Schloss Möhren

zondag, februari 09, 2014

Op ons kasteel kun je een echte Ridder worden. Hoe? Dat ga ik je hier uitleggen. Eens keer per week verschijnt de Witte Jonkvrouw van Schloss Möhren. Je herkent haar aan haar prachtige witte jurk. LET OP zij draagt een MAGISCH zwaard.

Als de Witte Jonkvrouw in Witte jurk verschijnt zal ze je de geheime van Schloss Möhren laten zien. De geheime gang, de bijzondere collectie ridderhelmen en de goed verstopte fossielen.

Na de rondleiding zal ze je vragen of je bereid bent Ridder van Schloss Möhren te worden. Dan haalt de Witte Jonkvrouw haar MAGISCHE zwaard te voorschijn en zal je als ECHTE ridder van Schloss Möhren slaan. 

Na de benoeming als Ridder van Schloss Möhren behoor je tot een UNIEK gezelschap Schloss Möhren Ridders. Het betekent dat je iedere andere Schloss Möhren ridder ten alle tijden moet helpen. Eén voor alle. Alle voor één!


Je treedt in de voetsporen van een lange geschiedenis ridders. De Kelten, Romeinen (en hun Gladiatoren) en (de meest gevreesde soldaten van Europa) de middeleeuwse Ridder. Zij waren eeuwen lang in het gebied van dit kasteel heer en meester. Meer weten: bezoek het Romeinen museum in Weißenburg of Burg Pappenheim in Pappenheim. 

Voorkeuruitrusting van de Schloss Möhren ridder is het zwaard (gladius) en schild. Het zwaard met een punt en aan beide zijden scherp. Het schild voorzien van Schloss Möhren wapen. 

Een Schloss Möhren ridder 
  • Klimt NIET op de Schlossmuur 
  • Is in de strijd dapper en moedig
  • Buiten de strijd vriendelijk en beleefd
  • Kent het Schlossterrein op z’n duimpje
  • Is lief voor dieren

BELANGRIJK:
De Witte Jonkvrouw mag na drie waarschuwingen besluiten je de titel van Ridder van
Schloss Möhren af te nemen. 

Ridder Nieuws:
Ieder jaar in het laatste weekend van juni vindt op de Burcht van Pappenheim een uniek middeleeuws Ridderturnier plaats. 

Meer Ridder nieuws hou de speciale Facebookgroup 'Hoe word je een RIDDER van Schloss Moehren'' in de gaten 

You Might Also Like

0 reacties

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images