Wandelroutes langs ons kasteel

maandag, mei 20, 2013


Het Natuurpark Altmühltal is bij uitstek geschikt om te wandelen. En een echt wandelparadijs voor de wandelliefhebber. Eén van de top trails van Duitsland, 'de Altmühltal-Panoramaweg' loopt praktisch langs ons kasteel. Dat zegt al genoeg.

Maar je kan het nog dichter bij zoeken. Zo lopen er twee prachtige wandelroutes langs ons kasteel.
Wandelroute nr. 1 Kapellenweg
Deze wandelroute is 17,9 km lang en loopt in een soort 8 lus over de de Möhrenberg en naar de mysterieuze St. Ulrichs- kapelle op de Uhlberg. De route is dus heel goed in twee routes van 9 km te knippen. Kies je de kant van Treuchtlingen (een heerlijke route over de Möhrenberg) is er altijd een lunch of plas stop in te passen in Treuchtlingen. Kies je de kant van de Ulrichs kapelle (een prachtige route door het bos) zorg dan dat je genoeg eten, drinken en evt een telefoon bij je hebt. Omdat aan deze kant van de route geen restaurants of winkels te vinden zijn.


Wandelroute nr. 2 De Moehrenbachweg
Deze wandelroute is 17,5 km lang en loopt, net als route 1, in een 8 lus. Ook deze route is goed in tweeën te splitsen en hier geldt ook, voor de wandelkant van Treuchtlingen, met lunch- en plasstop, de wandellus naar Gundelsheim niet.
Deze route loopt over via (onze buren) de Eichhof door het bos naar Gundelsheim en via het dal en de mooie Möhrenbach terug. De kant naar Treuchtlingen gaat ook over de Möhrenberg maar via de Calverienberg terug. Je kan hier heel goed afslaan naar Haag. Het dorp met de beroemde Duitse wirtschaft Frankenhohe met echte Duitse Schnitzel met Pommes en een mass bier.

Je kunt hier de wandelroutes (pdf) downloaden
Wandelroute nr. 1 Kapellenweg
Wandelroute nr. 2 Moehrenbachweg 

You Might Also Like

0 reacties

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images