Waar het kleine dorpje Möhren groots in kan zijn

vrijdag, mei 17, 2013

Wij zijn niet de enige buitenlanders in Möhren. Naast Italianen wonen er ook twee familie's uit Montenegro. Één daarvan is een alleenstaande moeder met drie kinderen.
Ik vind haar geweldig. Ze heeft zo'n mooie luide stem. En als ze haar kinderen op de speelplaats roept weet heel Möhren dat zij het is. Ze gaat ook altijd goed gekleed. Voor de meeste Möhreners iets te sexy maar volgens Ruud niets mis mee.

Afijn. Als alleenstaande moeder met drie kinderen in een dorpje ergens in Beieren heb je het niet makkelijk. Je rijdt van hot naar her en dan zit een ongeluk in een klein hoekje. Zo ook 29 april. Ze is, met twee van haar kinderen, in de Möhrenbach gereden. En als je het uitzoekt lukt het je niet maar ze heeft precies het diepste punt uitgezocht. Alleen de kofferbak was nog zichtbaar. Gelukkig zijn ze er op tijd uit gekropen. Maar naast de schrik waren ook al hun ‘school‘spullen nat en de auto total loss.

Geen geld en geen auto is in een dorpje in Beieren eigenlijk onmogelijk. En ze was er kapot van.

En dan zijn er Möhreners die geheel spontaan voor haar geld gaan inzamelen. Zomaar om haar te helpen. En met succes. Er is behoorlijk wat geld ingezameld. In ieder geval iets om de lening voor haar auto een stukje af te lossen.

Waar het kleine dorpje Möhren dus groot in kan zijn.

You Might Also Like

0 reacties

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images