Bavaria Filmstadt

dinsdag, november 25, 2014

Bavaria Filmstadt is een afdeling van Bavaria Film (waar dagelijks soap's en films worden geproduceerd) waar je een kijkje mag nemen in het leven achter de kamera's. 

Das Boot

Bavaria Filmstadt is ontstaan door de tentoonstelling van de decor's en modellen van de film 'Das Boot' uit 1981. Fascinerend om te zien dat deze boot in werkelijkheid 11 meter lang is. De torpedos's die ze afschieten eigenlijk inktpatronen zijn en de mannetje op de uitkijktorens barbies. De binnenkant van deze onderzeeër is in een 5,5 meter lange tunnel wel op ware nagebouwd. Een benauwde ruimte waar ik me onmogelijk kan voorstellen dat daar ook nog ruimte is geweest om te filmen. Prachtig..... Bij het zien van fragmenten uit de film zie je dat het camerawerk dicht op de huid ( hautnahe) gefilmd is. De angstzweetdruppels zijn dus echt.

Decor van Das Boot
Decor van Das Boot

The NeverEnding Story

Voor onze meiden kwam een droom uit. Ze mochten op Falkor van 'The NeverEnding Story' vliegen. Van dezelfde regisseur (Wolfgang Peterson) als 'das Boot' en toen de tijd met de nieuwste technieken gefilmd. Tijdens de rondleiding laten ze je zien hoe het kan dat Bastian op Falkor door Fantasia zoeft.


Bavaria Filmstudio's Falkor van The NeverEnding Story
Onze oudste dochter op Falkor van 'The NeverEnding Story'

Wickie de Vicking

We wandelde door het decor van Wickie de Vicking. Waar ze het midden in de zomer kunnen laten sneeuwen. Maar ook door de binnenstad van Berlijn. Waar ze voor de Film 'Berlin Alexanderplatz' een compleet gedeelte van de binnenstad hebben nagebouwd van hout, spaanplaat en purschuim, (inclusief trambaan).

Decor van Wickie de Vicking

Komplete steden van spaanplaat en purschuim

3D Bullyversum
 3d ervaren in het Bullyversum

Bullyversum

In het Bullyversum duik je in de wereld van 3D en StarWars. Ik was één van de gelukkige die werd uitgekozen om mee te spelen in een episode van StarWars. Super leuk om te doen. Met een beetje knip- en plakwerk zit je de Star Wars Enterprise.... 


M'n eerste filmoptreden in Star Wars

4D Bioscoop

Voor het eerst van ons leven bezochten wij een 4D bioscoop. Met 3D bril op woest door een ijsachtbaan glijden. Wat een ervaring. GE-WEL-DIG! 

4D Film

Sturm der Liebe 

Is een Duitse Soap van Das Erste die sinds 2005 iedere werkdag wordt uitgezonden. Deze Telenovela gaat over de levens en vooral de liefdes van de gasten en het personeel van hotel Fürstenhof en wordt in zeventien landen uitgezonden. Deze soap wordt in de Bavaria Filmstudio's opgenomen en als je er op een doordeweekse dag bent mag je een kijkje nemen bij de live opnames. 

Bavaria Filmstadt

Het was een super leuke dag met één nadeel. Een stukje van mijn misschien wel naïeve illusie van al het moois in film is me afgenomen. Niets is wat het lijkt.... 
Bavaria Filmstadt ligt 1 uur en 40 minuten van ons kasteel vandaan (Geiselgasteig bei München).
De rondleiding is een must wanneer je er bent: € 13
4D film: € 5
Bullyversum: € 13



Wij hebben de film 'das Boot', 'The NeverEnding Story' en 'Berlin Alexanderplatz' in onze dvd collectie en mocht je een bezoek aan de filmstudio's plannen is het uitgelezen moment op deze filmklassieker tijdens je vakantie op ons kasteel te bekijken.








You Might Also Like

1 reacties

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images