Weihnachtshzeit in Bayern

vrijdag, november 29, 2013

CHRISTKINDLES MARKTEN, GLÜHWEIN EN HOLLANDSE OLIEBOLLEN!

Vanaf zondag is het weer zover. Met de 1e Advent begint de Vorweihnachtszeit. Dan is iedere dorpje of stad sprookjesachtig verlicht en heeft een Weihnachts- of Christkindlesmarkt met Plätzchen, Glühwein en Lebkuchen. Van de grootste Christkindlesmarkt in Nürnberg tot de kleinste in Pappenheim, ze zijn allemaal even bijzonder. En eigenlijk mag je de kerstmarkten aan de Romantische straße steden ook niet overslaan. Zeker Rothenburg ob der Tauber niet. Want daar is Kathe Wohlfahrt de grootste kerstwinkel van Europa met een Weihnachtsmuseum en een kerstatelier.

Het leuke is. Dit jaar valt de kerstvakantie zo gunstig dat je vanaf zaterdag 21 december tot Heiligenabend nog van onze Vorweihnachtszeit kunt genieten.

Met Oud & Nieuw komen traditiegetrouw de Möhreners boven bij ons op het Schlossproosten op het nieuwe jaar. Vanaf ons terras heb je een prachtige uitzicht over het met vuurwerk belichte Möhren. We bakken weer Hollandse Oliebollen en steken de vuurkorf aan.

Onze vakantiehuizen en Schloss zijn in kerstsfeer. De kaarsjes gaan aan, we hopen op mooie 'sneeuw'wandelingen, een goed glas wijn en fijn boek. Kortom genieten.
Wil je nog weg met kerst of Oud & Nieuw om, al het moois wat Beieren te bieden heeft, te beleven. Het kan, mail ons en wie weet toosten wij met Glühwein en eten we Hollandse oliebollen op ons kasteel.

Blijf ons volgen via de social media we hebben altijd wel weer nieuws.
Schloss Möhren Facebook Schloss Möhren Google+ Schloss Möhren twitter Schloss Möhren You Tube Schloss Möhren blog
 

Auf Wiedersehen


You Might Also Like

0 reacties

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images