Oerdal van de Donau - Urdonautal - Urtal der Donau

vrijdag, oktober 11, 2013

Wij hebben ons vorige week laten verrassen door het prachtige oerdal van de donau. Duizenden jaren geleden stroomde hier een tak van de Donau door dit dal in de Altmühl. Nu kun je je laten verrassen door hoge rotspartijen, steile hangen,  kleine bronnen en adembenemende ruines.

Het Naturpark Altmühltal behoort tot de Altmühlalb en ligt in het zuiden van het Frankenalb gebied waar miljoenen jaren geleden een subtropisch klimaat heerste. Al het nu zichtbare, spannende rotsgrotten, bijzondere fossielen en spectaculaire rotsspleten zijn toen gevormd. Eigenlijk kijk je naar een stukje levende aardgeschiedenis (Erdgeschichte - Geotope)

Het oerdal is goed te ontdekken via
de mooie wandelroute geoweg Altmühltal. De circa 20km lange wandeling begint bij Dollnstein en loopt over de heuvels en het dal naar Aicha bei Wellheim (waar een prachtige ruine staat), maar waar ook een klettergarten is. Verder terug is de route korter maar niet minder mooi en loopt langs de Römerstraße. De fietsroute, die ook in Dollnstein begint, is net zo mooi, loopt een gedeelte langs de wandelroute, maar veel langer (62 km).

Must see punten langs de route
Dohlenfelsen bei Konstein
Karstquelle
Burgsteinfelsen bei Dollnstein
Wellheim ruine
Beixenhard Naturwaldreservat Hier vind je gigantische Rotswanden waar duidelijk zichtbaar is met welke kracht de Urdonau daar gestroomd heeft. Mooie fossielen en indrukwekkende rotsspleten.

Powered by Cincopa

You Might Also Like

0 reacties

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images