Logeren in het Naturpark Altmühltal Duitsland / Beieren

zondag, september 23, 2012

Schloss Möhren ligt in het natuurpark Althmühltal. Dit op één grootste naturpark van Duitsland is een bijzonder 'vakantie' plekje op aarde. Elk seizoen is even mooi.

Onze vakantiehuizen zijn een ideale uitvalsbasis om je te laten verleiden voor een mooie wandel- of fietstocht door dit schitterende gebied. Maar ook kanoen, fossielenzoeken en bergwand klimmen behoort tot de mogelijkheden.

Het Natuurpark is beroemd om haar Panoramawandelweg (van Gunzenhausen tot Kelheim). Maar ook de Jakobsweg (van Nürnberg tot Eichstätt) en de Limesweg (van Gunzenhausen tot Bad Gögging) zijn vanaf hier te bezoeken en te bewandelen.

Twee van de Altmühltal Panoramaweg routes lopen langs ons kasteel.

Het Natuurpark Altmühltal is oeroud cultuurland en reeds bewoond vanaf de brons- en ijstijd. Er werden grafstenen en kunstschatten gevonden uit de Keltische tijd (500 jaar vóór Christus) en ook de Romeinen speelden er een grote rol. Belangrijke getuigenissen uit de Romeinse tijd (90 – 266 jaar na Christus) vind je terug in het Romeinse museum in Weissenburg. Maar natuurlijk ook de DE LIMES (de grens van het Romeinse Rijk) waarvan hier overal resten te vinden zijn.

You Might Also Like

0 reacties

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images