Pompoensoep

dinsdag, september 25, 2012

Het is officieel herfst en naast heerlijke appels, peren, walnoten, kastanjes en pruimen zijn er ook pompoenen. Niet alleen mooi als decoratie maar ook heerlijk om te eten.

Wij hebben een eenvoudig maar heerlijk pompoensoep recept voor je. Succes en eet smakelijk.


Ingrediënten:

5 tabletten kippenbouillon
3 uien
1 grote pompoen
2 tenen knoflook
komijnzaad
olijfolie
courgette
3 worteltjes
peper en zout

Bereiding:

Snij de inhoud van de pompoen in stukken en verwijder de zaadjes. Snij de courgette en wortels in grove stukken. Doe de olijfolie in de pan en fruit de uitjes, knoflook en het komijnzaad kort aan. Doe de courgette, wortels en pompoen in de pan erbij en schep het kort om. Voeg water met de kippenbouillon toe. LET OP het bouillonwater moet 2 cm onder de groenten staan.
25 min koken zachtjes koken (doe eventueel iets water erbij). Pureer de groeten voor het opdienen.

Lekker met brood, creme fraiche en koriander. Een smakelijk.

* recept van Ria de Jonge

You Might Also Like

0 reacties

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images