Geocaching

maandag, april 23, 2012


Geocaching is het schatzoeken van 21ste eeuw

Geocaching is een spel waar je op zoek gaat naar een verstopte schat (cache genaamd). Iemand verstopt op een bijzondere plaats, meestal in de natuur, een waterdichte doos met daarin een logboek, en verder evt. een aantal leuke voorwerpen. Je mag niets uit de schat meenemen maar ruilen mag wel. Onze meiden krijgen na het vinden van de cache een verrassingsei. Ze kunnen kiezen. Of ze nemen het cadeautje uit het verrassingsei of ze ruilen het eicadeautje voor iets uit de schat. 

Caches zoek je met een GPS of je Geocache app op je smartphone. Op de website www.geocaching.com kun je caches in jou omgeving zoeken. Sla de gps coördinaten op later de cache te zoeken. Met de Geocache app is het nog makkelijker. Deze geeft de caches in je directe omgeving aan. 

Caches liggen overal ter wereld verstopt.
In de omgeving van ons kasteel liggen meerdere caches verstopt. In Treuchlingen bv bij de Romeinse ruine 'Villa Rustica, het Kurpark en de oude locomotief. Er ligt een cach op ons Schlossterrein. En de wandelroute 1, naar Mysterieuze Uhlberg Kapelle heeft als beloning een ook geocache. 



You Might Also Like

0 reacties

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images