Zelf espresso-nougatijs maken

dinsdag, juli 23, 2013

Koffie en ijs. Beter kan het niet.

Wat heb je nodig:
4 eieren
100 gr suiker
100 ml crème fraiche (hoe vetter hoe beter)
100 ml koude espresso
Voor de nougat stukjes:
50 gr amandelen
80 gr suiker 
1 theelepel zoutvlokken

Zo maak je espresso-nougatijs:
Het eiwit en eigeel van elkaar scheiden. Het eigeel tot een fris gele schuimmassa kloppen. De slagroom stijf kloppen en de creme fraiche, schep voor schep, toevoegen en goed verdelen. Dan de creme met het eigeelschuim samenvoegen en als laatste de espresso erdoorheen roeren. Doe het espresso-nougatijs in een afsluitbare kom en laat het minstens vier uur in de vriezer staan.

De amandelen in grove stukken hakken. De boter met de suiker in een pannetje laten smelten tot een licht bruine kleur. Dan de amandelstukken er doorheer roeren. De karamel massa op een (licht met zout bestrooit) bakpapier verdelen en laten afkoelen. 15 minuten voor het serveren de karamel over het ijs verdelen.

Serveer tip: Doe het espresso-nougatijs in een leuk glaasje met een schepje melkschuim erop. Jammie jammie. Om je vingers bij op te eten.

Het recept en foto zijn uit de www.weloveliving.de 

You Might Also Like

0 reacties

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images